2015. február 25.

Borító bemutató 1.


















  Ahhoz képest, hogy mennyire kritizálom a könyvborítókat, még merek készíteni magam. Így tettem most is, egy lapocskára felírtam követelményeket, hogy mit testesítsek meg a munkámon. A szerkesztéshez a könnyen kezelhető, zseniális Canva -t használtam (regisztráció szükséges!).
  A Canva főleg beépített elemekkel, ikonokkal dolgozik, sok képet találhatunk ingyen, amiket felhasználhatunk. De nem csak borítók, hanem plakátok, névjegyek, borítóképek, személyes háttérképek, prezentációk, meghívók, dokumentumok szerkesztéséhez is remek! Széles választék van az elemek közt, és a betűtípusok listája is elég hosszú! Érdemes pár percet a regisztrációra áldoznunk! Ezt a programot kezdőknek (is) ajánlom bátran! Bár angol, de érthetőek a szemléltető ábrák.

Szempontok voltak:
- élénk színek
- ifjúsági
- romantikus
- textúra használata a háttérben
- valami grafika a középpontban


Az eredmény pedig..



  Szerintem remekül sikerült - minden erőfeszítés ellenére elismerem magamat. A színek jól harmonizálnak, attól független, hogy szinte ölik egymást a képen. Viszont a rózsaszín elem nélkül, olyan unalmas és említésre is méltatlanná lesz a borító. Így kerek egész, figyelem felhívó, valamint szimbolizálja a lányokat (előtér, azaz ők a fontosabbak a történetben) és a fiúkat (a háttér, ők pedig háttérbe szorulnak). A koponya a szerelem árnyoldalainak jelképe, a tipikus, "belehalok" képet mutatja.
  A cím betűtípusa visszautal az amerikai iskolákban megszokott sport pulóverek betű mintáira.
  Az elrendezés egyenletes, hogy ha azt vesszük, minden pontosan középen helyezkedik el, egy széles sávot kihagyva két oldalt. Viszont mégsem üres, igaz?
   Háttérelemként ott van a háromszög, ami hát... Szerintem egy szerelmi történetnél érthető, hogy mit szimbolizál.
  Személyem, ilyen borítókat adna a mai tinik kezébe, és nem olyat, amiről rikít a felnőttek tévképzete a gyerekek stílusáról. Azt hiszik, hogyha mindent ráoperálnak a borítóra, akkor a "kislányok" majd csillogó szemekkel fogják levenni a polcról a könyvet. Pedig nem. Szinte fárasztó egy tele zsúfolt borítót nézegetni, és a könyv kiolvasása után fogatva felkiáltunk majd: "Jé! Itt egy xy(tárgy/élőlény/akármi)!"
  A minimalista, egységes, és tudatosan szerkesztett művek jobban néznek ki, és bátrabban ajánlják egymásnak a "vásárlók".


 Ez a "lapra felírom, majd megvalósítom" gyakorlási módszer szerintem jól edzi a kreativitásunkat, és praktikus, mert saját magad elvárásainak kell megfelelned, nem pedig egy olyan félnek, aki talán mindenféle munkát elfogad.
 Viszont igazán fejlődni, csak egy jó segítővel lehet. ♥ Sok blogos, szerkesztős csoport várja a kezdőket, és sokan mondanak véleményt a munkáitokról, arról, hogyan is lehetnek azok szebbek és jobbak.

VICTORY 
Tudjátok! Várom a kommenteket, a pipákat, üzeneteket! 

2 megjegyzés:

  1. Hey, Vic! :)
    Szerény véleményem szerint a rózsaszín nem kellett volna. Anélkül se lenne unalmas, ah mondtad. Így olyan furcsa... Plusz, cikkcakkos, nem tökéletes kör, ami zavaró.
    A rózsaszín kör nélkül tökéletes lenne :)
    Puszi: Anett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad lehet! :) Köszönöm a véleményt! ^^

      Törlés

Kedves Vendég!

Köszönöm, hogy vélemény nyilvánításra adtad a fejed! :)

Kíváncsi vagyok gondolataidra,
Vic'