2015. február 11.

Publikálás - jelentkezés, feltételek, folyamat

JELENLEG VÁLLALOK: 1 MŰVET

  Az Elena főként azért jött létre, hogy a blogokból e-könyvet varázsolhasson. Azonban ez nem olyan könnyű, mint elkészíteni egy fejlécet, vagy egy design kódot. Akár a kiadóknak, nekem is nehéz a helyzetem, abban a tekintetben, hogy az apró részletek is számítanak. Nem mindegy ugyanis, hogy mi az olvasó első benyomása a borítóról. Hiszen senki sem mutatkozik szívesen valami ronda dologgal a kezében, akármennyire is nagyszerű vagy értékes. Illetve, minőségi munkát szeretnék végezni, természetesen.

Bloggerinák, katt! ♥
Képen: "Írok hogy éljek, és élek hogy írjak!"





  Az Elena BlogKiadó publikálási "csomag" része a következő néhány elem: könyvborító, korrektúra, szerkesztés. Viszont ez is sok idő, és csak olyan írókét vállalom, akik türelmesek, valamint közösen dolgozunk a könyvön. Azaz folyamatosan ötletelünk e-mailben, javítgatunk a szövegen.
  Fontos, hogy bárki kérhet publikálást, de. Léteznek elengedhetetlen feltételek ezzel együtt. Az első, hogy igényesen megírt, fejezeteiként terjedelmes, és egyedi, különleges legyen a történet. Ez az első lépcsőfok, ahol eldöntöm azt, hogy az író és az iromány érdemes-e a publikálásra. Majd következik a szöveg átnézése: a helyesírási hibák javítása, a mondatok és párbeszédek átírása, ha szükséges. A végső lépcső pedig a borító tervezés, amit bevállalok teljes mértékben, viszont, ha a szerzőnek már van egy szép kész terve, akkor azt használjuk fel.
  A publikálás viszont nem papírkiadást jelent, "csupán" egy e-könyv készítést. Egészében olyan kinézetet kap, akár egy hétköznapi regény. És ha a szerző szeretné, akár ki is nyomtattathatja a művét. Az internetre felkerül, egy olyan platformra, ahol ingyenesen és bárhonnan olvasható a történet.

Ha szeretnéd "kiadatni" történeted, akkor ez vár rád:
  1. Írni nekem egy e-mailt, amiben dokumentumként elküldöd az összes fejezetet! (Kinézet: 1,5 sortáv, 12-es Times New Roman betűk és semmi kép, vagy más idegen fájl, kizárólag a szöveg.) Valamint egy rövid, lényegre törő szinopszist, illetve linkeld a blogod (ha van). És még egy bemutatkozást, hogy ismerjem azt, akivel dolgozom. :) Én szívesen beszélgetek minden olvasómmal. ♥ 
  2. A szövegbe természetesen beleolvasok, és elválik a többi. Persze nem vagyok olyan szigorú, azzal kívánok dolgozni, aki ezt komolyan gondolja, és tényleg mindent megtesz. ☺
  3. A doksit teljes egészében átnézzük, a hibákat javítjuk. Ezt többször meg ismételjük addig, amíg tökéletes nem lesz egy-egy fejezet/szakasz.
  4. Maga a regény tisztítása után, következik a külcsín, azaz a borító. Majd az összeszerkesztés végén, az egészet feltöltjük az Issuu-ra. A linket megkapja a szerző, és én is kirakom majd az blogra.
  A szövegszerkesztése voltaképpen azt jelenti, átjavítjuk, vizsgáljuk a szöveget. Az értelmetlen, felesleges mondatokat kihúzzuk, vagy átírjuk. És ez egészen végig így megy. Sorról-sorra, mondatról-mondatra.
  Mikor a szöveget beküldöd, kérlek az e-mailben mesélj a regényedről. Azaz, hogy mikor kezdted, miért, mi a címe... Mióta blogolsz, van-e komolyabb terved az írással kapcsolatban, szinte bármi érdekel.
  Ahogy a listában írtam, így kérem a kéziratot: 1,5 sortávval, 12-es méretű, Times New Roman betűtípussal. Kérem, hogy gondolatjelet használjatok, ez nagyon fontos! A bekezdések előtt max. kettő darab Space-t üssetek, de az sem gond, ha nem tagoltok.  A legjobb, ha nem vastagítotok, nagyítotok semmit, csak egyszerű formázatlan szöveget adtok át. Így kevesebb munkát jelent majd később.
 
Természetesen az egész nem ennyire gyors, ahogy már azt kifejtettem. Szeretnék ezzel is segíteni a bloggerinák közt rejlő tehetséges írópalántáknak.
  Voltaképpen az EBK is ezért jött létre, ahogy a neve is utal rá.

Már várom az első ilyen e-maileket, de igazából bármivel kapcsolatban kérdezhettek! Na és persze bármikor! ♥ Ha esetleg novellagyűjteményetek van, akkor is megkereshettek a dologgal. Az iromány, az iromány. Továbbá bármit elolvasok, mindenki művére kíváncsi vagyok, szívesen néznék meg párat. De akár üzenetben a linket is elküldhetitek! 


Lehet, hogy nem lett olyan vaskos ez a cikk, de remélem minden információt tartalmaz. Ha kérdés merülne fel, írjatok kommentet, vagy chatben esetleg e-mailben! Nagyon-nagyon feldobná a napjaimat, ha leveleznénk egymással.
Minden jó kívánsággal,
VICTORY

6 megjegyzés:

  1. Szia, Victory! :)
    Engem az érdekelne, hogy meddig lehet küldeni neked e-mailt? Most dolgozok egy regényen (már kész van, csak alakítgatom), ám az valószínűleg csak jövőhéten lesz teljesen kész. Nagyon jólesne, ha majd elolvasnád, még akkor is, ha esetleg nem érett meg a "publikálásra". Igaz, hogy a fejezetek nem sikerültek olyan hosszúra, viszont maga a regény 250-300 oldal között mozog. Várom válaszod! :)
    Puszi: Anett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Anett!

      Igazából nincs nagyon határidő, aki elküldi, annak mindenképp elolvasom az írását. :) És tudod nem a hosszúság a fontos, hanem a minőség. :)

      Törlés
    2. Igen, így van :) Akkor a jövőhét folyamán mindenképpen elküldöm e-mail-ben :) Köszönöm, hogy válaszoltál! :)
      Puszi!!

      Törlés
    3. elküldtem! :) remélem még belefértem a keretbe :P

      Törlés
    4. Megkaptam, és válaszoltam! :)

      Törlés

Kedves Vendég!

Köszönöm, hogy vélemény nyilvánításra adtad a fejed! :)

Kíváncsi vagyok gondolataidra,
Vic'