2015. február 2.

Bloggerek házifeladata

Avagy írj fogalmazást arról, hogyan blogolsz! 
  Tetszett ez a kis kreatív feladat, és lehet, hogy valakinek inspirációt adok ezzel. Úgyhogy, most egyféle Kulisszák mögötti posztot láthattok!














  Nos, a legfontosabb, az a téma. Általában van valami, amiről aktuálisan nagyon szeretnék írni. És így születik. Kisebb hányadban, követem a tartalomjegyzékben felírt téma ötleteket. Megnyitom a szerkesztőt, és pár percig gondolkodom azon, hogyan is és mit írjak le. Van, amikor külön jegyzetelek is egy cikkhez. Ott tartunk, hogy meg van a cím, az ötlet, és a mondanivaló. Először is, adok egy alcímet, egy kisebb (1, de max. 6 soros) bevezetőszöveget, ami után lenyomom a sortörést. Hogy miért? Mert így kattintania kell az olvasónak, vagyis pontosabban tudom, hogy mennyien olvasták - mert fele annyian sem pipálnak, amennyien klikkelnek -, stb.
  Van, amikor egy-két fogalomnak utána olvasok, de általában már zökkenő mentesen haladok a betűk vakarásánál. Mint például most, és most.☺ Leírom a legfőbb dolgokat, aztán végigolvasás közben kiegészítem, esetleg hosszabban magyarázom az aktuális részt/fogalmat/kifejezést... A második végig olvasásnál történik a szerkesztés, azaz a betűtípusok variációi, a színek, a linkek. A végén szoktam képet keresni, mostanában egyre többször a szövegbe szúrom, mert ez jobban mutat, mint a középre igazítás.

  Nagyjából ennyi, persze azért ez elég egyszerűnek tűnik. Csakhogy, nem mindig van időm egy cikk végig írására, ezért sok-sok félbehagyott iromány van még a tarsolyomban.

  A cikk utómunkálatai, miután publikáltam:
  Telerakni a linkkel minden blogos csoportot! :) Viccen kívül, mert általában 4-6 csopiban is kirakom, egy kis ajánlóval, stb. Utána már csak a kommenteket várom (amik nem érkeznek, sajnos), a pipákat ellenőrzöm. Valamint a megtekintési mutatót lesem és hasonlítgatok, hogy melyik témát olvasták többen.

Most, hogy nagyjából tudjátok az én alkotási folyamatomat, hagynátok nyomot? Illetve, már lehet kérni linkcserét is, chatben! ♥

VICTORY

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Vendég!

Köszönöm, hogy vélemény nyilvánításra adtad a fejed! :)

Kíváncsi vagyok gondolataidra,
Vic'