2015. június 29.

Hogy találjunk új témát? - 6 tipp

Kedves Olvasók!



Blogjaink lényege a tartalom - nem pedig a kinézet -, vagyis törekednünk kell a szórakoztató, érdekes, hasznos tartalmak írására. Ezért összegyűjtök nektek pár tippet, hogy találjatok ki témát a cikkeitekhez, posztjaitokhoz.

1. Hallgass zenét! - A zene szinte bármiben tud segíteni az embernek, és felpörgeti a gondolatait az embereknek. Ugye te is álmodozol a kedvenc számaid alatt?  

2. Gondolkozz, mi nincs még! - Vagyis vedd sorra, hogy miről nem írt még senki, egy másik nézőpontból: mit változtatnál te a bloggereken? Nyilván van, ami téged is idegesít, ha meglátod egy-egy blogon... Szóval, ezt foglald írásba, és posztold! Hidd el, egy frappáns, vicces, vagy éppenséggel komoly és intelligens cikk árulkodni fog a te nézeteidről. 

3. Írj arról, amit tudsz! - Azaz arról, amiben jó vagy. Tanítsd másokat akár fotózásra, írásra, fejléc szerkesztésre... De fontos, hogy egyedi és új dolgokat is taníts, amit más még nem árult el. Hiszen minek olvasná el valaki a te cikkedet, ha a tartalom ugyanaz csak csavarva? Kell valami új, amit más még nem mondott.☺ Egyébként a legtöbbször pont ez a kulcs a siker felé. A saját tapasztalat, a merészség, az újító szellem. 

4. Használd az internetet! - Akár magyarul, akár angolul (vagy más nyelven) keresgélsz kérdések után, biztosan találni fogsz valamit, ami alkotásra sarkall. 

5. Kérdezd az olvasókat! - Kik mások tudhatnák, hogy mit olvasnának, mint ők maguk? Rengeteg lehetőséged van közvélemény kutatásra, mint Facebook (blogos csoportokban posztban kérdezni, hogy szavazást létrehozni), Google Kérdőívek (hozd létre, hirdesd). A legegyszerűbb a saját blogodon kérdezni: chatben, szavazás modullal, stb. 

6. Ha megtaláltad a témát, és megírtad, akkor még ne állj le! Készíts előre egy listát, ami olyan ötleteket tartalmaz, amiket később bevethetsz! Így előre megoldod az ihlet hiányt. ☺ 


Remélem hasznos volt, szerintem érdemes kipróbálni ezeket a siker érdekében!
Kellemes blogolást kívánok, és szép nyarat!
VICTORY

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Vendég!

Köszönöm, hogy vélemény nyilvánításra adtad a fejed! :)

Kíváncsi vagyok gondolataidra,
Vic'